HTML

Kovács Árpád FLP

Ez a blog az életemről, gondolataimról, kérdéseimről szól. Szeretetről, odafigyelésről. Lehetőségről az életkörülmények megváltoztatásához.

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Harmadik - a tanulási vágy hiánya

2012.04.29. 15:20 kovacsarpad

Rég nem írtam ide, de sajnos kicsit lusta vagyok.
Az elmúlt napokban sokat gondolkodtam mi a baj az emberekkel, miért is nem értik meg az MLM lényegét. Én Network Marketinggel foglalkozom. Hálózatépítő vagyok, termék tanácsadó.
Nem forgalmazok terméket csak saját használatra vásárolok. Hálózatom fogyasztói hálózat.
Ez az első fontos kérdés, de erről majd egy későbbi bejegyzésben beszélek bővebben.

Most igazán a tanulásról szeretnék beszélni. A tudás iránti vágyról.
Sok embert megkeresnek hálózatépítők, hogy csatlakozzon hozzájuk, és építsék a saját hálózatukat. Megmutatják hogyan is épül fel, hogyan is működik. Megmutatnak olyan személyeket akik magas szinten állnak és elmondják, hogy ő postás volt, ő autószerelő, vagy akár lakatos. Mindig elhangzik a "tud azonosulni velük?" kérdés. De sosem derül ki, hogy mennyi munkát, tanulást igényelt míg eljutott oda ahol most van.
Senki nem születik hálózatépítőnek. iskolában sem tanulható meg. De akkor miért nem mondjuk el, hogy itt is tanulni kell a szakmát, hiszen ez is egy szakma. Iskolákban oktatnak szakmát. Pár év alatt elsajátítjuk és alkalmazzuk a tanultakat, ezzel válunk jó szakemberré.
Akkor mitől lenne más a hálózatépítés??
Nem más, csak ma a tanult szakmájukban nem tudnak érvényesülni és látják, hogy másoknak milyen jól megy a hálózatépítés. Egyszerűnek tűnik maga a munka de azt már nem látják, nem mondják el nekik mennyi tanulás van mögötte.
Sokan belekezdenek és ha nincs gyors eredmény abbahagyják. Képzeld el mi lenne velünk ha az orvosok is így csinálnának. Elkezdenének gyógyítani mindenkit mert az olyan jó dolog és az orvosok sokat keresnek. De ha nincs meg a képzettség sok sok negatív tapasztalat érne minket is és őket is. 
Meg kell tanulni mindent amit csinálni szeretnénk. Ez alól nincs kivétel.
Nehéz, tudom. Mert sokan azért kezdik el, hogy gyorsan eredményt érjenek el. De akkor tanuljanak gyorsan. Nem kell évekig iskolába járni hozzá. Szorgalom és idő kérdése. 
Sokan vannak akik gyorsan meg tudták csinálni, sokan akiknek évek kellenek ahhoz, hogy egy kis eredményt fel tudjanak mutatni. Tehát csak akarat és szorgalom kérdése, de meg lehet csinálni. Nem mindenkinek sikerül sajnos ez tény. De megtanulható mint minden más.
Hiányolom sok MLM cégben azt a képzést amit talán központosítani kellene. Mindenhol csak a termék és marketing bemutatókra van kiélezve minden. De az ott elhangzottak alapján sokan nem tudják még eldönteni tudják-e akarják-e csinálni. Kellene egy képzési folyamat ahol megtekinthető mit és legfőképpen hogyan kell csinálni. 
A baj igazából ott kezdődik, hogy ha valakinek a szponzora sem képzett. Olyan dolgokat mutat amik nem jó felé viszik a hálózatát és ez a rossz dolog másolódik. Mivel az alatta lévők ezt látják ezt fogják ők is csinálni. Hamar összeomlik a hálózat és mindenki csodálkozik miért. Hiszen ők úgy csinálták ahogy nekik mutatták. De pont ez volt a baj.

Célom, hogy olyan embereket találjak akik akarnak tanulni és nem az a legfontosabb céljuk, hogy minél nagyobb legyen a hálózatuk, hanem az, hogy olyan emberekkel legyen nagy hálózatuk akik képzettek és tudják mit kell csinálni.
Ismerek olyan embereket akiknek ilyen hálózatuk van. És nem aggódnak, hálózatuk úgymond önjáró. Mindenki tudja mit és hogyan kell csinálni. Ettől működik és fejlődik folyamatosan. Mindenki tanul és figyel az új dolgokra és adja tovább munkatársainak is.

Én is tanulok, mindig és mindenből. Vannak nagyon jó anyagok, könyvek, videók amikből meg lehet tanulni. Megpróbálom átadni tudásom a hozzám érkezőknek még akkor is ha nem csatlakoznak hálózatomhoz. Nem az a célom. Tanítani, tanulni szeretnék én magam is. Segíteni az embereknek, hogy megértsék ennek a lehetőségnek a lényegét. És ne várjanak eredményt akkor ha nem tesznek semmit érte. Nem igaz az, hogy ha valamit elképzelünk az magától megvalósul. Tenni kell érte nem is keveset. De az álmaink, céljaink megvalósulhatnak ha végigmegyünk a feléjük vezető úton.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kovacsarpadflp.blog.hu/api/trackback/id/tr954479369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása